Rivenes historie

Rivenes AS har siden 1959 utført transport- og entreprenørtjenester i Vestland. Vi er en totalleverandør med moderne utstyr for forskjellige oppdrag. Vår lange erfaring gjør oss til en solid samarbeidspartner som setter sikkerhet og kunden i fokus. Det startet som et enkeltmannsforetak i 1959 av Olav Rivenes, og ble i 1979 omgjort til et aksjeselskap med navnet Rivenes & Sønner Transport AS.

I november 2006 ble firmaet fusjonert ut i fire forskjellige selskaper, der Rivenes Holding AS er morselskap:

  • Rivenes AS er driftselskap med samme funksjoner som tidligere Rivenes & Sønner Transport AS hadde.
  • Rivenes Eiendom AS har eiendomsmassene i Kvamsvegen 9-11, hvor Rivenes AS er hovedleietaker.
  • Rivenes Prosjekt AS har utviklet en eiendom i Stephansensveg på Espeland, der det bygges 34 selveierleiligheter. Pr juni -21 er 7 av 9 bygg ferdigstilt. Ta kontakt med Eiendomsmegler Vest for mer info.

I mai 2021 ble Rivenes AS sertifisert etter ISO-standardene 9001 Kvalitet og 14001 Miljø. Vårt kvalitetssystem har siden 2009 vært lagt opp etter disse standardene, men nå har vi tatt steget med å få systemet vårt sertifisert. Sammen møter vi framtiden med fokus på fornøyde kunder, miljøet rundt oss, arbeidet med å stadig bli bedre og levere kvalitetsarbeid vi alle kan være stolte av. ISO-sertifiseringene er et bevis på at bedriften oppfyller standardenes krav innen kvalitets- og miljøarbeid, og dokumenterer at vi driver med kontinuerlig forbedringsarbeid.

  • ISO 9001 handler mye om å ta vare på våre kunder og om å møte krav og forventninger til kvalitet, i alt vi gjør.
  • ISO 14001 hjelper oss med systemer for å redusere vår negative effekt på miljøet og dermed være en fremtidsrettet, bærekraftig bedrift.


Vi er med på det grønne skiftet og elektrifiserer bil og maskinparken. Bortsett fra gravemaskiner og lastebiler, har vi også ni elektriske vareblier. Noe utstyr er levert og tatt i bruk, annet er i bestilling og blir levert i løpet av 2022.

Vi er over 100 ansatte og holder til i Ytre Arna i Bergen kommune. Vi er konkurransedyktige på pris på alle tjenester og blir alltid enig med kunden på forhånd og om pris og oppgjørsform. I hovedsak tar vi oppdrag i Vestland fylke, men er også åpne for oppdrag i resten av landet. Våre kunder er i privat- og bedriftsmarkedet, samt offentlig sektor.